Muhabbet Kuşumuzun Hasta Olduğunu Nasıl Anlarız?
Sağlıklı bir muhabbet kuşunun belirtileri, sağlıklı bir muhabbet kuşu sağlamak için ipuçları, acil bir durumda ne yapılması gerektiği, muhabbet kuşunun hastalık belirtileri ve daha fazlası için okumaya devam edin. .
Muhabbet kuşunuzun sağlığına yakından bakın. Sağlıklı bir muhabbet kuşunun parlak berrak gözleri, parlak pul pul olmayan veya huysuz bir cere ve gagası, güçlü parlak parlak tüyleri vardır, gevezelik eder ve mutlu bir şekilde uçar. Muhabbet kuşunuz kafeslerinin zemininde toplanmış ve kabarmışsa - hemen bir kuş veterinerine götürün. Muhabbet kuşları av hayvanlarıdır ve sürülerinden atılmamaları veya yırtıcı hayvanlar tarafından zayıf olarak seçilmemeleri için herhangi bir hastalık belirtisini mümkün olduğunca uzun süre gizlerler. Hastalık belirtileri gösteriyorlarsa, bunun çok kötü olduğunu bilirsiniz.
Muhabbet kuşunuzun hasta olduğunu anlamanın en kolay yolu kilo vermek olduğundan muhabbet kuşunuzu düzenli olarak tarttığınızdan emin olun.
Eve yeni bir muhabbet kuşu getirdiğinizde ve zaten kuşlarınız varsa, mevcut kuşlarınıza bulaşabilecek herhangi bir hastalık taşımadığından emin olmak için yeni kuşu en az 30 gün karantinaya aldığınızdan emin olun. Onları farklı bir odada tutun ve her zaman ellerinizi yıkadıktan sonra ellerinizi yıkayın.
Muhabbet kuşunuzu başka bir hayvan (kedi veya köpek gibi) yakaladıysa, onu en kısa zamanda bir veteriner kliniğine götürün.
🚨 Acil Durum
Muhabbet kuşunuzda şunlar varsa:
Yutulan/solunan zehir
Suya düşme (tuvalet vb.)
Elektrik çarpması (elektrik kablolarını ısırma vb.)
Bayılma
Kapıya sıkışma
Vantilatör, klima çarpması
Başka bir evcil hayvan tarafından ısırılma/pençelenme
Yanma
veya aşağıdaki belirtilerden herhangi birini gösteriyorsa, hemen bir kuş veterinerine götürün . Kuş veterinerleri özel veteriner eğitimi gerektirdiğinden, muhabbet kuşunuzu normal evcil hayvan veterinerinize değil, bir kuş veterinerine götürdüğünüzden emin olun.
🦜 Muhabbet Kuşu Hastalık Belirtileri
Kaka değişikliği, akıntısı/dışkı olmaması
Konuşmayı/aktiviteyi azaltma
Tüyleri toplama/yolma (düzenli düzeltme değil)
Tüyler kirli/yapışık/sıkışmış
Göz/burun/gaga akıntısı
Anormal solunum
Donuk/şişmiş/akan/bulutlu gözler
Tünekten düşme
Kamburlaşma
Topaklar/darbeler/yaralar veya şişlik
Kilo kaybı
Yemek yememe
Zayıf/kabarık
Kuyruk sallama
Kanama
Sarsılma
Akıntılı/iltihaplı cere
Kusma (bağlanmanın bir parçası olarak yaptıkları yetersizlik değil)
🪶 Kuşlarda muayene işlemleri hakkında daha fazla bilgi için: "Kuş Veterineri Uzmanından İpuçları"
Comments